Mijn account

Ontvang tot 4 gratis offertes voor FinanciŽle en operationele leasing

  1. 1Vul binnen 1 minuut onderstaand formulier in
  2. 2U ontvangt tot 4 persoonlijke offertes
  3. 3U kiest de leverancier die bij uw bedrijf past

Offerte verkrijgen Door verder te gaan, geef ik de toelating, aan de leveranciers, mij te contacteren.

Overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (verordening (UE) 679/2016), hebt u het recht op inzage, wijziging en verwijdering van uw gegevens.

FinanciŽle en operationele leasing

financiŽle en operationele leasing - bizzbooster.be

FinanciŽle leasing versus operationele leasing bedrijfswagen

U overweegt om een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen via leasing. Maar u aarzelt nog over de keuze tussen een financiŽle en operationele leasing. Zowel een financiŽle leasing als een operationele leasing heeft zijn voor- en nadelen. U kunt de nadelen beperken door uw keuze af te stemmen op uw behoeften. Het aantal kilometers per jaar speelt hierin een belangrijke rol.

FinanciŽle leasing bedrijfswagen

Bij een financiŽle leasing huurt u de bedrijfswagen voor een bepaalde periode van de leasemaatschappij. De verzekering, het onderhoud, de herstellingen en nieuwe banden zijn bij een financiŽle leasing niet opgenomen in het contract zodat u hier zelf moet voor instaan. Op het einde van het contract hebt u de mogelijkheid om de bedrijfswagen te kopen aan de restwaarde. Dit is echter geen verplichting. Hoewel de restwaarde meestal laag is, zal u bij de overname na de periode van de financiŽle leasing de bedrijfswagen opnieuw moeten inschrijven en betaalt u nog eens BIV. Aangezien de looptijd van een financiŽle leasing dezelfde is als de economische levensduur, kunt u de investering inbrengen onder de vaste activa en mag u deze afschrijven. Zowel de investering als de BTW worden gespreid over de periode van de financiŽle leasing en u betaalt geen BTW op de restwaarde. Anderzijds dient u er rekening mee te houden dat de bijkomende kosten niet vast zijn.†

Operationele leasing bedrijfswagen

Bij een operationele leasing huurt u niet alleen de bedrijfswagen, u betaalt ook voor het aanvullend dienstenpakket zoals intresten, taksen, verzekering, onderhoudskosten, nieuwe banden, eventuele herstellingen en afschrijvingen. Operationele leasing is in feite een all-inclusive pakket. Ook benzine, technische bijstand en een vervangwagen zijn opgenomen in het contract. U hoeft dus geen garagefacturen en benzinefacturen of bonnetjes meer te bewaren zodat de fiscale inbreng van uw kosten op de bedrijfswagen aanzienlijk vereenvoudigen. Een operationele leasing is uiteraard duurder, maar als u vele kilometers rijdt, komt de operationele leasing voordeliger uit dan een financiŽle leasing.

Wenst u een bedrijfswagen te leasen of twijfelt u nog?
Vul onderstaande vragen in en doe een gratis en vrijblijvende aanvraag via BizzBooster. Binnen de 48 uur ontvangt u ťťn of meerdere offertes en/of meer informatie.

Vraag gratis een offerte

Een vraag? 02/265.09.50

Wij helpen u graag verder om uw aanvraag in te vullen.

Copyright Bizzbooster 2021 | Wettelijke informatie | Sitemap | Contacteer ons

Bizzbooster is lid van de Belgian Association of Marketing BAM | Belgian Association of Marketing

Onze website maakt gebruik van cookies om uw surfbeleving te verbeteren. Meer hierover weten